ByggVesta ger New Property förnyat förtroende efter framgångsrikt handelssamarbete i Södertälje centrum

New Property Retail & Development har varit samarbetspartner inom utveckling och uthyrning av gatuplanet i ByggVestas Orion-projekt i centrala Södertälje. Nästa steg i samarbetet är ByggVestas lokaler i Kista Äng.

I och med hamburgerkedjan Bores förhyrning om drygt 300 kvadratmeter är gatuplanet i Orion-kvarteret fullt uthyrt till en mix av aktörer som passar det centrala läget i Södertälje. Förutom Bores prisvärda premiumburgare erbjuds här också bland annat hawaiiansk streetfood hos Oh Poké samt goda pizzor från 4 Corners Pizza.

– Vi som bostadsutvecklare är väldigt glada över att ha funnit en professionell samarbetspartner som är experter på levande gatuplan och samtidigt förstår den fastighetsekonomiska helheten. Efter framgången i Södertälje fortsätter vi samarbetet med New Property, närmast med våra åtta lokaler i Kista Äng, kommenterar Andreas Siltberg, förvaltningschef på ByggVesta.

Levande gatuplan allt viktigare
Kraven på levande gatuplan har ökat från såväl kommuner som boende och allmänhet. Detta har inneburit många nya uppdrag och möjligheter för New Property Retail & Development, berättar företagets vd Sofia Petzelius:

– När vi får komma in i ett tidigt projektskede och göra en gedigen marknads- och handelsanalys, kan vi skapa optimala förutsättningar för fastigheten. Utifrån analysen hittar och kontaktar vi rätt aktörer för platsen och lokalen. Då skapas en levande och trivsam miljö, där verksamheterna bidrar till en starkare helhet som gynnar alla.

Orion-projektet i Södertälje är färdigställt och fullt uthyrt. I Kista äng planerar ByggVesta att uppföra cirka 500 nya bostäder i form av både hyresrätter och studentbostäder, med levande gatuplan i byggnaderna.

Läs alla nyheter »
Copyright 2021 New Property |