Schréder fick ljus och rymd

Schréder fick ljus och rymd

Den belgiska koncernen Schréder består av 48 företag med er än 2 600 anställda runt- om i världen. Huvudprodukten är belysnings- armaturer för utomhusmiljöer, till exempel trafikleder, arenor, fasader, parker och torg. Man är mycket nischade på ljustekniken och ett av världens ledande företag inom LED- applikationer. Varje armatur designas och produceras specifikt för kunden – vilken färgton, vilken lins, antal dioder och styrning kunden önskar. Det svenska dotterbolaget Schréder Nordic AB, etablerat för drygt sju år sedan, sitter sedan december 2016 i ett nytt kontor på Råsundavägen i Solna efter en flytt från Kaptensgatan på Östermalm.

”Vårt tidigare Stockholmskontor på 360 m2 låg centralt, men hyran var hög och det fanns få parkeringsplatser i kvarteret. Vi hyrde hela ytan, men delade den med 4-5 mindre före- tag. För halvtannat år sedan valde Schréder- ruppen att göra en satsning på Sverige eftersom man upplevde att efterfrågan vuxit. Sedan dess har vi vuxit så det knakar, är nu 6 anställda och räknar med att öka till 8-9 personer på våra svenska kontor under 2017”, berättar Fredrik Mellgren, som arbetar som Sales Support Engineer och ljusdesigner.

Innan sommaren 2016 hade man dragit upp riktlinjerna för flyttprojektet. Det gällde att bli av med det tidigare kontraktet med bostadsrättsföreningen och ta hand om hyresgästerna. Fredriks kollega Peter hade använt sig av företaget New Property på sitt tidigare jobb och man valde att kontakta Rikard Améen, som fick ta itu med lokalfrågan.

”Vi ville komma bort så fort som möjligt och flytta in ett nytt, helt eget kontor, men det var väldigt mycket stiltje under sommaren. Vi fick invänta hösten innan projektet tog fart. Kriterierna var läget – vi ville ligga norrut, Solna, Kista eller motsvarande – att lokalen var lätt att nå med bil och med kollektivtrafik och att det var högt i tak – våra lyktstolpar behöver rymd.”

Till slut fann man det nya kontoret, en f d kakelbutik, i ett hus i norra Haga mittemot konsultföretaget ÅF – en samarbetspartner för Schréder. Lokalen på 140 m2 är ljus och fastighetsägaren Mengus hjälpte till att renovera utrymmena med ett nytt konferens- rum, ett nytt kök och ny belysning.

”Det var kärlek vid första ögonkastet. Vi trivs jättebra, de stora fönstren gör kontoret trivsamt och vi har plats för allt med utställning i entréplanet och kontorsytor en trappa upp i en öppen mezzaninvåning. Vi ordnade själva allt med flytten via Stockholms Stads- bud och kunde ställa in allt i källarförrådet under övergången, medan vi jobbade hemifrån.”

Rikard på New Property hjälpte Schréder att ge förslag till de tidigare underhyresgästerna och förde samtal med bostadsrättsföreningen. Man annonserade också på hemsidor och med stora skyltar – hela den gamla lokalen hyrdes snabbt ut till en enda hyresgäst. ”Vi gick på rekommendationer och är mycket nöjda både med den hjälp vi fick från New Property och med hyresvärdens bemötande. Allt fungerade jättefint”, konstaterar Fredrik.

Copyright 2021 New Property |