Lär känna våra biträdande analytiker!

Villy Jakobsson, Joseph Loberg Bateman och Adam Olsson arbetar vid sidan av studierna som juniora analytiker på New Property. Vi har intervjuat dem för att veta hur de upplever att det är att kombinera studierna med arbetet, vad de får göra för arbetsuppgifter och vilka som är deras största utmaningar.  

Är du intresserad av att arbeta hos en ledande fastighetsrådgivare vid sidan av studierna?  Nu söker vi biträdande analytiker till uthyrning och transaktion. Läs mer HÄR 

Berätta om dig själv

Joseph: Hej! Jag heter Joseph, jag är 25 år och pluggar för närvarande fjärde året på masterutbildningen Fastigheter och Byggande på KTH. I kombination med studierna har jag arbetat som biträdande analytiker på New Property sedan oktober förra året.  

Villy: Hej! Jag heter Villy Jakobsson och är 24 år. Jag studerar mitt fjärde år på KTH där jag läser mastern Fastigheter och Byggande. Jag har jobbat extra som biträdande analytiker sedan augusti 2022. 

Adam: Hallå! Jag heter Adam Olsson och är nyss fyllda 30 år. Har en bakgrund inom försäljning och framför allt projektledning och just nu går jag en YH-utbildning inom fastighetsförvaltning på Newton. Sedan i början på oktober har jag fått chansen att göra min praktik hos New Property och blivit deltidsanställd på uthyrningsavdelningen.  

Hur hamnade du på New Property?

Joseph: Jag skickade in en spontanansökning under hösten efter att ha varit inne på bolagets hemsida. Det gav mig ett första möte där jag fick lära känna New Property bättre och de fick veta vem jag är och vilka ambitioner jag har. Från mitt perspektiv klickade det direkt och jag blev otroligt glad när jag fick jobbet efter ett andra möte. 

Villy: Jag såg en annons för tjänsten på en av KTH:s Facebook-sidor och blev direkt intresserad. Det jag tyckte lät mest spännande var variationen av arbetsuppgifter eftersom jag då inte riktigt visste vad jag ville jobba med efter studierna.   

Adam: Genom kontakter. Jag hörde talas om företaget tidigt under min utbildning och började leta ingångar. När jag väl fick träffa kollegorna och höra mer om verksamheten så fanns det inga tvivel på att det var hit jag ville komma.  

Hur fungerar det att kombinera arbetet på New Property med studierna?

Joseph: Hittills har det fungerat utmärkt. New Property har visat stor förståelse för att studierna tar upp tid och besvarat detta med flexibla arbetstider där vi själva till stor del väljer hur mycket vi ska arbeta. 

Villy: Det fungerar väldigt bra. Alla på bolaget är väldigt måna om att jag ska prioritera mina studier vilket underlättar schemaläggningen. Många av arbetsuppgifterna är baserade på en deadline med mycket eget arbete vilket gör att jag oftast kan planera min tid efter vad som passar studierna bäst.  

Adam: Inga problem! Det finns en förståelse och respekt hos New Property att vid vissa tidpunkter så behöver man prioritera studierna. Sen finns det ofta möjlighet att göra flera arbetsuppgifter hemma vilket underlättar om man får tid över. 

Vad får du göra för arbetsuppgifter?

Joseph: I arbetsrollen ingår allt från att värdera fastigheter till grafisk design. Som analytiker bistår vi främst projektledarna med vad de behöver till sina respektive projekt. Detta bidrar till en stor variation i arbetet vilket är otroligt givande och spännande. 

Villy: Huvudsakligen sammanställa material för att skicka prospekt till kunder, däremot har vi väldigt högt i tak vilket gör att man får ta del av många olika processer och arbetsuppgifter. En rolig del av arbetet som jag uppskattar är att alla är väldigt inkluderande vilket gör att man får vara med i delar längs hela arbetsprocessen, allt från första kundmötet till avslut av affären.  

Adam: Jag har fått möjligheten att bearbeta ett par egna uthyrningsobjekt från ax till limpa. Utöver det stöttar jag uthyrarna med administrativa uppgifter, matchar hyresgäster med lokaler och håller visningar. Det är bra tempo så man behöver aldrig vara orolig för att stå sysslolös!


Är det som du trodde att jobba på New Property?

Joseph: Både ja och nej. Jag förväntade mig att arbetsuppgifterna innefattade mycket analysundersökningar i form av datainhämtning och sammanställning. Det som överraskade mig var arbetskulturen på bolaget. New Property är en otroligt sammansvetsad grupp där vi hjälper varandra och har högt i tak. Kulturen gör mig otroligt motiverad att komma till kontoret för att jobba hårdare.  

Villy: Till stor del ja, jag har nytta av mina tidigare studier men samtidigt blir det en helt ny dimension att omsätta kunskapen i verkligheten. Det som förvånade mig var sammanhållningen och dedikationen hos alla på bolaget, alla hjälper alla och det känns som att man arbetar tillsammans som en enhet.  

Adam: Jag visste att det var ett bra bolag och att jag skulle trivas i rollen. Däremot hade jag inte förväntat mig att få ett starkt förtroende så pass tidigt in i rollen. Det visar att bolaget värderar människan och prestationen snarare än meriter. Sedan måste jag även lyfta kulturen och sammanhållningen som enligt mig är nyckeln till New Propertys framgång. 


Vilka är de största utmaningarna? 

Joseph: Det kan emellanåt vara svårt att förstå och hänga med projektledarna i alla olika fastighetstermer och vad de önskar att vi lyfter fram i diverse prospekt. Detta är något man lär sig med tiden. På New Property är det högt tempo vilket är både utmanade och utvecklande.

Villy: Att kombinera skolan och jobbet har stundtals varit utmanade, det sätter däremot press på en att planera sin tid vilket jag känt varit väldigt utvecklande. Man sätts även på prov i verkligheten i jämförelse med skolan, man kan inte bara förlita sig på sin kunskap utan behöver också tänka på sälj, kundkontakt och flertalet andra aspekter.

Adam: Att hitta rätt för både fastighetsägare och hyresgäst. Idag ställs ganska höga krav på vad en fastighet och lokal ska erbjuda samt vilken typ av verksamhet som kan passa för respektive lokal. Där gäller det att man prickar rätt så att båda parter känner sig nöjda. Att bli trygg i den processen är den stora utmaningen.

Läs alla nyheter »
Copyright 2021 New Property |