Gasverksvägen
1100 kvm

Gasverksvägen
1100 kvm

Gasverksvägen
1100 kvm

Gasverksvägen
1100 kvm

Gasverksvägen
1100 kvm

Gasverksvägen, Östermalm

Stockholms mest unika byggnad i Gasverket

Beskrivning

Nu finns möjlighet att flytta in en av Stockholms absolut mest spektakulära
byggnader - Gasklocka 5 i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden.

Gasklocka 5 var den största högtrycksklockan i Nordeuropa när den togs i bruk 1972. Skalet är fortfarande intakt och dess sfäriska form skapar ett svävande uttryck. För att transformera klockan till ett modernt kontor görs en håltagning med tillägg i glas, stål och betong som ger en unik utsikt mot Klockparken och de stora gasklockorna i tegel. Här finns alla möjligheter att skapa ett helt unikt kontor. Ytan uppgår till totalt ca 1 100 kvm som fördelas på fyra kontorsplan på ca 200-280 m2 samt ett utrymme för förråd/teknik. Gasklocka 5 är också ett hållbart val, utöver att gasklockan återanvänds så är ambitionen att certifiera enligt Miljöbyggnad Guld.

Gasklockan ligger i det tidigare industriområdet Gasverket som försåg Stockholm med stadsgas för värme, ljus och matlagning ända fram till 2011. Just nu omvandlas Gasverket från industriområde till en levande del av Norra Djurgårdsstaden. De gamla tegelhusen – de flesta ritade av Ferdinand Boberg - fylls nu med restauranger, kontor, handel, service och kultur. De stora gasklockorna omvandlas till hotell och musikscen. I nästa etapp kommer också mer än 200 bostäder att byggas. Gasverket utvecklas av CA Fastigheter i samarbete med Stockholms Stad.

Gasklocka 5 i Gasverket är en byggnad och en miljö som måste upplevas på plats!

Kontakta oss så berättar vi mer.
Välkommen på visning!

Lokalen

Area

1100 kvm

Våningsplan

5 / 5

Tillträde

Q4 2023

Typ av kontrakt

Första hand

Typ av vent/kyla

Kyld tilluft, mekanisk frånluft

Takhöjd

Minimum 2,80

Internet

Anslutning till fiber kommer att ges

Övrigt

Ferdinand Bobergs vackra tegelbyggnader kommer sätta tonen för upplevelsen av Gasverket, som inte bara aspirerar på att bli ett stadsdelscentrum utöver det vanliga för de boende i Norra Djurgårdsstaden, utan även en levande destination för alla besökare.

Fastigheten

Adress

Gasverksvägen

Fastighetsbeteckning

Gasklocka 5